10% reducere la prima comandă. Folosește codul: ONE10

Filters Close
Aplica
Do you need help? Call +40 265 260840
You have no items in your shopping cart.
Filters

Termeni și condiții

 

 

TERMENI ȘI CONDIȚII

Condiții Generale pentru utilizarea site-ului https://malio.eu

 

Vă mulțumim pentru interesul față de compania, site-ul, serviciile și/sau produsele noastre.

Vă rugăm să citiți cu atenție acest document, denumit în continuare ”Prezentul document”, ”Contractul”, ”Termenii” împreună cu documentele menționate în cuprinsul acestuia.

Prezentul document reprezintă condițiile utilizării site-ului https://malio.eu și plasării de comenzi de produse și servicii prin intermediul site-ului.

Prin navigarea pe site-ul nostru sau prin plasarea unei comenzi sunteți de acord cu Termenii și Condițiile descrise mai jos. Acest document reprezintă o convenție legală – un contract între dumneavoastră și noi.

Vă rugăm să citiți și Politica de confidențialitate (pe care o poți regăsi aici https://malio.eu/privacy-notice  șiPolitica privind utilizarea modulelor cookies (pe care o puteți regăsi aici https://malio.eu/privacy-notice ) înainte de a naviga pe site sau a plasa o comandă. Dacă nu sunteți de acord cu acești Termeni sau cu Politicile indicate mai sus, vă rugăm să nu utilizați site-ul.

Secțiunea ”Termeni și condiții”, reprezintă modul în care Malio Media SRL  își desfășoară activitatea și ajută la definirea relației dumneavoastră cu site-ul nostru când interacționați cu serviciile noastre și cuprinde regulile care vor reglementa relația dintre dumneavoastră, în calitate de Client și noi, în calitate de Vânzător, precum și condițiile de utilizare a site-ului malio.eu  de către potențialii vizitatori sau clienți.

Documentul ”Termeni și condiții” este întocmit în conformitate cu prevederile obligatorii stipulate de legislația aplicabilă, respectiv Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic și O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

 

 1. Introducere. Definirea noțiunilor utilizate
 2. Politica de vânzare online
 3. Comanda produselor și serviciilor
 4. Prețul serviciilor și produselor, facturare și plată
 5. Stocuri
 6. Dreptul de retragere al Clientului în cazul comercializării produselor digitale/electronice
 7. Politica de retur
 8. Program de lucru, livrări, termene
 9. Obligațiile Cumpărătorului
 10. Obligațiile Vânzătorului
 11. Garanții
 12. Dreptul de proprietate intelectuală
 13. Răspunderea vânzătorului, limitări și excluderi
 14. Acceptarea condițiilor și răspunderea utilizatorului sau clientului
 15. Sesizări și reclamații
 16. Datele cu caracter personal/Politica de confidențialitate
 17. Forța majoră

18. Notificări

 1. Legea aplicabilă și soluționarea litigiilor
 2. Clauze specifice
 3. Modificări/completări/actualizări ale documentului

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Introducere. Definirea noțiunilor utilizate

1.1. Cine suntem noi?

Mai jos găsiți datele noastre de identificare:

Denumire

Malio Media SRL

Sediul social

Târgu Mures, Livezeni 69

Număr Registrul Comerțului

 J26/1272/2013

Cod unic de identificare (CUI)

 32602705

 

În cuprinsul prezentului document vom face referire la noi folosind denumirea oficială menționată mai sus sau sub numele de brand ” Malio POD”, sub denumirea de ”Vânzătorul”, ”Prestatorul”, ”Compania”, ”Organizația”.

Suntem o companie care oferă produse și servicii de personalziare: "Imprimare la Cerere" (Print on Demand - POD), prin intermediul site-ului https://malio.eu și subdomeniile acestuia sau site-urile afiliate (denumite în continuare în mod colectiv ”Site”), al altor tool-uri puse la dispoziția Cumpărătorului pentru accesarea serviciilor, precum și prin toate profilele/paginile de media asociate acestui brand.

Ce înseamnă "Imprimare la Cerere" (Print on Demand - POD)?

"Imprimare la Cerere" (Print on Demand - POD) este un model de afaceri în care produsele sunt imprimate și produse numai după ce a fost plasată o comandă, eliminând astfel nevoia de a ține stocuri mari și reducând riscul de a rămâne cu produse nevândute.

Caracteristici și avantaje    ale  "Imprimării la Cerere" (Print on Demand - POD):

Pentru Designeri:

 1. Investiții Minime:
  • Designerii nu trebuie să investească în stocuri de produse. Ei pot vinde designurile lor pe tricouri, cani, postere și alte produse, fără a cumpăra și a stoca aceste produse în avans.
 2. Risc Redus:
  • Risc minim de pierdere financiară dacă produsele nu se vând, deoarece nu există costuri inițiale de inventar.
 3. Flexibilitate Creativă:
  • Designerii au libertatea de a experimenta cu diferite designuri și produse fără a se îngrijora de costurile de producție.
 4. Fără Grijile Logisticii:
  • Gestionăm  producția, ambalarea și livrarea, permițând designerilor să se concentreze pe aspectele creative și de marketing ale afacerii lor.

 

Pentru Clienți:

 1. Produse Unice:
  • Clienții au acces la produse personalizate și unice care nu sunt disponibile în magazinele tradiționale.
 2. Personalizare:
  • Oportunitatea de a comanda produse personalizate, cum ar fi tricouri cu numele sau citatul lor preferat, cu fotografia cu familia sau animalul de companie preferat.
 3. Sustenabilitate:
  • Deoarece produsele sunt fabricate la comandă, acest model poate contribui la reducerea risipei de materiale și produse nedorite.
 4. Conveniență:
  • Comenzile sunt plasate online și livrate direct la ușa clientului, oferind o experiență de cumpărături convenabilă și eficientă.
 5. Varietate de Opțiuni:
  • Clienții au posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de designuri și produse sau să-și personalizeze singuri produsele.

 

1.2. Definirea noțiunilor utilizate

Vânzătorul sau Prestatorul - reprezintă societatea Malio Media SRL , astfel cum ne-am prezentat anterior.

Client/Cumpărător –  reprezintă orice persoană fizică, în vârstă de cel puțin 18 ani, cu capacitate deplină de exercițiu sau orice persoană/entitate juridică, care își creează sau nu un Cont în Site şi efectuează o Comandă online. Prin Client/Cumpărător se înțelege și o persoană juridică care plasează o Comandă printr-o persoană fizică în numele acesteia. Persoanele majore care autorizează minori să folosească Site-ul, sunt răspunzători de întregul comportament al acestora pe Site și pentru toate acțiunile pe care minorii le pot întreprinde.

Produse ori servicii - reprezintă orice bunuri/produse sau servicii care sunt oferite Clientului/Cumpărătorului în vederea achiziționării, contra cost, prin intermediul site-ului https://malio.eu

Contract – reprezintă înțelegerea la distanță (fără prezența fizică simultană) intervenită între Vânzător şi Client, cu privire la vânzarea/achiziționarea unuia sau mai multor Produse ori Servicii de pe site, prin plasarea unei Comenzi de către Client şi acceptarea ei de către Vânzător, cu respectarea prevederilor legale şi a termenilor şi condițiilor pentru vânzarea online/comerțul electronic. Contractul se încheie, de regulă, în limba română.

Cont – reprezintă o interfață unică a site-ului nostru care presupune personalizarea unei secţiuni a site-ului prin introducerea unei adrese de e-mail şi a unei parole, secţiune care conţine diverse informaţii despre Client.

Comanda - reprezintă angajamentul exprimat prin intermediul site-ului de către Client de a achiziționa unul sau mai multe Produse, în condițiile prevăzute în prezentul document și/sau agreate cu Vânzătorul printr-un mijloc de comunicare la distanță.

Utilizator – orice persoană care a creat un cont pe site.        

Vizitator – orice persoană care accesează site-ul.

Site-ul – reprezintă site-ul nostru https://malio.eu, precum şi orice secţiune sau subpagină a acestuia.

Ceilalți termeni folosiți în prezentul document au înțelesul conferit de prevederile legale aplicabile.

 1. Politica de vânzare online

2.1. Oricărui potenţial Client care acţionează cu un scop legitim şi care are intenţia de a achiziţiona de la noi unul sau mai multe Produse, cu respectarea acestor termeni și condiţii, îi este permis accesul la site-ul malio.eu  în vederea efectuării unei Comenzi.

2.2. Clientul declară că acceptă și este de acord cu forma de comunicare la distanţă (e.g. telefonic sau e-mail) prin care ne derulăm operațiunile în cazul utilizării site-ului  şi, după caz, înregistrarea unei Comenzi.

2.3. În cazul în care există erori în legătură cu prețul sau oricare alte detalii ale Produselor și ați plasat o comandă, vă vom informa prin e-mail sau printr-o altă modalitate de comunicare agreată, în cel mai scurt timp în legătură cu o astfel de eroare.

2.4. Atunci când există o promoție sau campanie de orice tip în desfășurare, Produsele care fac obiectul vânzării în cadrul acesteia vor fi supuse  termenilor şi condiţiilor aplicabile respectivei campanii sau promoţii, pe care vi le vom aduce la cunoștință.

2.5. Toate promoțiile sau campaniile prezentate pe site sunt valabile pe durata menționată, iar în cazul în care nu este indicată o durată pentru desfășurarea promoțiilor, acestea vor fi valabile în limitele stocurilor/locurilor disponibile sau pentru durata pe care noi o considerăm oportună pentru a ne atinge obiectivele.

2.6. Nu garantăm  disponibilitatea în orice moment a tuturor Produselor și ne rezervăm dreptul de a înceta în orice moment comercializarea unui produs.

2.7. Orice întrebări sau nelămuriri pot fi adresate cu încredere la adresa de e-mail:  contact  @  malio.eu sau prin completarea formularului de contact, iar noi vă garantăm un răspuns în cel mai scurt timp.

 

 1. Comanda produselor și serviciilor

3.1. Clientul își exprimă acordul de a intra într-o relație contractuală bilaterală cu noi - echipa https://malio.eu, prin plasarea unei comenzi online, care poate conține unul sau mai multe dintre produsele sau serviciile oferite pe site-ul nostru.

3.2. Orice persoană fizică (care a împlinit vârsta de 18 ani) sau juridică poate plasa o comandă din meniul aferent Contului de client, care va facilita interacțiunea cu noi și vă poate aduce beneficii (promoții exclusive, reduceri, bonusuri etc.).

3.3. Adăugarea unui produs în coșul de cumpărături nu reprezintă rezervarea acestuia, iar o comandă va fi considerată validă și finalizată după parcurgerea tuturor etapelor din meniul Finalizare comandă și doar după confirmarea plății integrale a prețului produselor ori serviciilor pentru care ați optat. Prin finalizarea Comenzii, ne confirmați că toate datele pe care ni le-ați furnizat sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii și recunoașteți în mod explicit că respectiva Comandă implică obligaţia dumneavoastră fermă de a achita ”suma totală de plată”. Orice altă modalitate a procedurii de achiziție nu va conduce la încheierea unui contract valabil, corelativ, noi nu vom avea obligația să livrăm respectivul produs ori serviciu.

3.4. Vă aducem la cunoștință faptul că nu putem estima timpul necesar finalizării și furnizării produselor și/sau serviciilor care necesită informații suplimentare din partea dumneavoastră sau care presupun o personalizare a produselor/serviciilor deja disponibile.

3.5. Comanda va fi considerată acceptată de către noi cel mai târziu odată cu livrarea în format fizic sau furnizarea în format electronic a Produselor comandate, iar în cazul unei comenzi neacceptate dar plătite, îți vom returna sumele transferate. Notificarea primită prin e-mail după efectuarea Comenzii, cu privire la preluarea respectivei Comenzi, are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii de către noi.

3.6. Clientul se obligă să nu comercializeze/revândă sau să distribuie produsele cumpărate prin intermediul site-ului, Produsele fiind destinate uzului personal, iar pentru situația unei utilizări profesionale există posibilitatea de a prezenta Clientului o ofertă personalizată de licențiere.

3.7. Clientul este direct și complet răspunzător pentru încălcarea dispozițiilor prevăzute mai sus, iar în acest caz Vânzătorul își rezervă dreptul de a solicita Clientului diferența de sumă pentru fiecare Produs pe care l-a transmis mai departe  indiferent că l-a modificat parțial sau nu, iar acest drept nu exclude posibilitatea Vânzătorului de a-și recupera integral prejudiciul suferit, prin orice modalitate recunoscută de lege, inclusiv prin contactarea respectivelor persoane unde regăsim documentele pentru a le solicita informații privind achiziția Produselor.

3.8. Vânzătorul/Prestatorul va putea anula o Comandă plasată cu o notificare concomitentă sau ulterioară (o  astfel de anulare nu atrage nicio răspundere din partea noastră) în următoarele cazuri:

 1. a) tranzacția nu este acceptată de banca emitentă a cardului (banca, care a emis cardul nu acceptă Tranzacția, în cazul plății online);
 2. b) procesatorul de carduri cu care colaborează vânzătorul nu validează sau invalidează Tranzacția (de exemplu, fie pentru că nu sunt fonduri suficiente, fie din alte motive, conform politicii procesatorului);
 3. c) finalizarea Plății nu se realizează în termenul indicat prin factura proformă, în cazul plății prin transfer bancar/internet banking;
 4. d) datele pe care le furnizează Utilizatorul/Clientul cu ocazia accesării Platformei sunt incomplete sau incorecte;
 5. e) utilizatorul/clientul nu confirmă Comanda atunci când este contactat de către vânzător în acest scop;
 6. f) vânzătorul consideră în mod rezonabil că prin accesarea Platformei şi plasarea Comenzii utilizatorul/clientul urmărește un scop ilicit sau care poate cauza orice fel de prejudicii Vânzătorului/Companiei, Afiliaților sau Partenerilor acestuia;
 7. g) oricare dintre termenii şi condiţiile din prezentul document nu au fost respectate întocmai.

 

 1. Prețul serviciilor și produselor, facturare și plată

4.1. Prețurile Produselor afișate pe site sau comunicate Clientului sunt exprimate în Lei și pot include sau nu T.V.A. conform legislației în vigoare, așa cum vor fi afișate pe site și sunt considerate prețuri valabile pentru Produsele afișate pe site sau comunicate Clientului în momentul finalizării unei Comenzi.

4.2. Vânzătorul poate actualiza prețurile Produselor, iar o astfel de actualizare va înlocui orice prețuri afișate anterior pentru respectivele Produse.

4.3. Prețurile nu includ cheltuielile de livrare decât dacă este specificat în mod expres acest aspect sau se oferă ca și bonus pentru comenzile mari.

4.4. În cazul în care prețul nu este afișat, Clientul va avea posibilitatea de a cere o ofertă iar un operator va comunica prețul în cel mai scurt timp posibil.

4.5. Prețul produsului comandat este cel afișat la data plasării comenzii.

4.6. Prețul imprimat pe factură este același cu cel transmis de operatori în momentul confirmării comenzii.

4.7. Modalitățile de plată sunt disponibile pe pagina de lansare a comenzii.

4.8. Pe baza informațiilor deținute de Vânzător și a celor furnizate  de Cumpărător va fi emisă o factură pentru bunurile livrate. Totodată, coletul va fi însoțit de documentația prevăzută de lege pentru produsul/produsele comandat(e), după caz: certificat/declarație de conformitate, certificat de garanție, instrucțiuni de utilizare etc.

4.9. Vânzătorul va emite factura aferentă produselor ori serviciilor achiziționate pe baza datelor de identificare pe care Clientul le va comunica, iar factura va fi livrată odată cu produsele ori serviciile comandate, pe e-mail-ul  Clientului sau în Contul de client, aceasta fiind valabilă în acest format și chiar fără o ștampilă sau semnătură din partea emitentului.

4.10. Pentru plata cu cardul nu vor fi aplicabile taxe suplimentare, iar Vânzătorul nu este responsabil pentru niciun alt cost suportat de Client în plus față de preţul Produsului achiziţionat incluzând, dar fără a se limita la, comisioane de transfer bancar ori de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului Clientului, în cazul în care moneda de emitere a cardului diferă de moneda în care se efectuează vânzarea.

4.11. Clientul va fi pe deplin răspunzător pentru orice fel de plată făcută din eroare, iar în aceste situații Vânzătorul va analiza situația și va decide punctual dacă se pot sau nu returna sumele de bani deja plătite, Clientul fiind singurul răspunzător pentru aceste plăți.

4.12. Modalități de plată disponibile:

* Nu stocăm datele cardului dumneavoastră. Prelucrarea datelor cardului se face exclusiv de furnizorul de servicii financiare. Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul furnizorului de servicii financiare *

Plată ramburs - implică un cost suplimentar de 11 lei - disponibil doar în România.

Card de debit/credit: Furnizorul nostru de servicii financiare, NETOPIA, va debita automat cardul dvs. Odată ce detaliile dvs. au fost verificate corespunzător, procesarea comenzii dvs. poate începe imediat.

Nu păstrăm detaliile cardului dvs. Datele cardului sunt procesate exclusiv de furnizorul de servicii financiare. Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul furnizorului de servicii financiare.

Plată în avans/transfer bancar: Dacă alegeți această metodă de plată, colegii noștri vă vor trimite factura proformă prin e-mail, iar după ce suma a intrat în contul nostru, vom expedia produsul sau produsele comandate. Vă rugăm să menționați numărul comenzii și factura proformă ca referință, astfel încât suma să fie alocată corect. Comenzile cu plată în avans vor fi procesate doar după primirea plății. Drept urmare, termenul de livrare poate fi prelungit cu aprox. 2-4 zile lucrătoare (în funcție de timpul de procesare al băncii).

PayPal: Cu serviciul de plată online gratuit al PayPal, puteți plăti rapid și ușor. Deoarece cu PayPal introduceți detaliile contului dvs. doar o dată, când vă înregistrați pentru prima dată, și apoi plătiți ușor cu doar câteva clicuri. Detaliile dvs. bancare sau ale cardului de credit nu vor fi împărtășite cu noi. Dacă plătiți cu PayPal, putem începe procesarea comenzii dvs. imediat. Puteți găsi mai multe informații despre PayPal la www.paypal.com.

Dacă comandați pentru compania sau clubul dvs., aveți opțiunea de a introduce o adresă de facturare diferită atunci când introduceți adresa dvs. Vă rugăm să acordați atenție acestui pas. Din păcate, ulterior nu este posibilă modificarea facturii (adresă, cod fiscal etc.).

Din cauza diferitelor reglementări legate de TVA, dacă doriți o factură pentru compania dvs., vă rugăm să ne trimiteți un e-mail și vom pregăti factura cu TVA-ul și detaliile dvs. de plată.

 

Informații suplimentare - https://netopia-payments.com/cum-functioneaza-platile-online/

Caracteristicile unui sistem de plăți online - Platforma Netopia Payments

Un sistem de plăți online are la bază o platformă tehnică care permite acceptarea operațiunilor de plată electronice cu diverse metode de plată, gestionarea comenzilor de plată, remiterea fondurilor colectate, monitorizarea și prevenția fraudei, precum și alte servicii conexe cum ar fi servicii de asistență clienți.

Circulația datelor în mediul online este supusă unor riscuri serioase legate de furtul datelor. De aceea, pentru prevenirea fraudelor (în special, fraude comise prin sisteme informatice și mijloace de plată eletronice, spălarea banilor și finanțarea terorismului), procesarea plăților online implică un efort substanțial legat de asigurarea unor canale tehnice sigure pentru circulația datelor între toate părțile implicate. 

În mod particular, plățile derulate prin card sunt supuse unei reglementări foarte stricte, care este actualizată periodic, atât la nivel legislativ, cât și prin standarde specifice de securitate dezvoltate de organizații internaționale de plată – între acestea se numără:

 • Directiva PSD 2 (Payment Service Directive), transpusă în Romania prin Legea nr. 209/2019 privind serviciile de plată
 • Regulamentul (UE) 2018/389 cu privire la standardele tehnice de reglementare pentru autentificarea strictă a clienților
 • Directiva AML 4 (Anti-Money Laundering), transpusă in România prin Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului
 • standardul PCI DSS (PAYMENT CARD INDUSTRY DATA SECURITY STANDARD) de bune practici în domeniul plăților prin card
 • standardul 3D Secure de autentificare a plăților prin card.

Existența și menținerea unor protocoale de securitate a datelor de card și de conformitate este esențială pentru derularea plăților online prin card bancar. 

Acesta este și motivul pentru care activitatea de prelucrare date personale în contextul procesării unei plăți online presupune inevitabil colectarea anumitor date de natură să identifice cu ușurință, atât beneficiarul plății, cât și plătitorul, precum și detaliile relevante privind plata.

Particularitățile platformei NETOPIA Payments

Platforma NETOPIA Payments oferă servicii de procesare și administrare a plăților efectuate în mediul online prin diverse canale (email, website, aplicație mobil, etc.) cu ajutorul metodelor de plată electronice (cum ar fi carduri debit/credit emise sub sigla Visa/Mastercard, mesaje SMS și alte instrumente moderne de plată). 

Platforma NETOPIA Payments este un canal tehnic care facilitează operațiunile de plată între mai multe părți:

 • beneficiarii plăților (clienții noștri parteneri) 
 • persoanele care fac plata (clienții noștri plătitori) 
 • furnizorii specializați de servicii pentru fiecare metodă de plată aleasă (furnizorii noștri parteneri).

Integrarea cu platforma NETOPIA Payments presupune instalarea de către clientul nostru partener a unui plug-in special în sistemul informatic propriu (email, website sau aplicație de mobil), care va permite colectarea plății prin intermediul platformei NETOPIA Payments.

În funcție de metoda de plată pe care o punem la dispoziție, furnizorii noștri parteneri sunt:

 • operatorii de colectare numerar – pentru plățile cu numerar prin terminale specializate
 • instituțiile financiare (banca partenerului și banca plătitorului) – pentru plățile prin transfer bancar și card
 • schemele de plată/organizațiile internaționale de plată (Visa, Mastercard) – pentru plățile prin card
 • operatorii de telefonie mobilă – pentru plățile prin SMS
 • platforme de schimb criptomonedă (crypto-exchange) – pentru plățile prin criptomonedă.

Platforma NETOPIA Payments este certificată PCI-DSS Level 1 (cel mai înalt standard de securitate aplicabil activităților de procesare a plăților prin carduri). Aplicăm standarde similare de securitate a datelor pentru toate operațiunile de plăți derulate prin intermediul plarformei noastre.

Mai multe informații pe: https://netopia-payments.com/cum-functioneaza-platile-online/

 

* Nu stocăm datele cardului dumneavoastră. Prelucrarea datelor cardului se face exclusiv de furnizorul de servicii financiare. Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul furnizorului de servicii financiare *

 

 

 1. Stocuri

5.1. Produsele sunt disponibile în stoc, însă vânzătorul nu poate garanta disponibilitatea produselor postate.

5.2. Clienții sunt informați corect, conform termenilor și condițiilor, de disponibilitatea produselor comandate înainte de confirmarea livrării și rareori pot apărea erori de comunicare în acest sens.

 1. Dreptul de retragere al Clientului în cazul comercializării produselor digitale/electronice

6.1. În cazul comercializării de produse digitale/electronice, Clientul înțelege și acceptă faptul că Produsele și Serviciile comercializate pe site-ul malio.eu  sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract, în conformitate cu legislația în vigoare, fiind vorba despre furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, iar prestarea a început odată cu acordul prealabil expres al Clientului, iar sumele achitate pentru un produs, bun ori serviciu, de pe site-ul nostru nu vor putea fi restituite.

6.2. Vânzătorul va putea decide, în cazuri excepționale și doar prin libera apreciere a acestuia rambursarea anumitor sume (totale sau parțiale) în funcție de anumite cazuri particulare, conform politicii noastre comerciale.

 

 1. Dreptul de retragere al Clientului. Politica de retur

 

7.1.  Având în vedere faptul că  toate produsele  sunt personalizate și produse la cerere conform comenzii realizate de client, în  conformitate cu art. 16 din Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, dreptul de retragere nu se aplică pentru contractele de furnizare de bunuri și de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar conform articolului aliniatului C) art. 16 din Ordonanța . 34/2014(http://www.anpc.ro/galerie/file/alege/Ordonanta_de_urgenta_nr._34.pdf ). 

 

Conform O.U.G. nr. 34/2014 articolului aliniatului C) art. 16 nu pot fi returnate produsele care:

 • au fost distinct personalizate la cererea consumatorului; - ( "Imprimare la Cerere" (Print on Demand - POD) așa cum e cazul nostru la malio.eu);
 • au făcut obiectul unei comenzi speciale;
 • au fost confecționate după specificațiile Clientului/Consumatorului (de exemplu: nuanțarea produsului în culoarea dorită de Client/Consumator);
 • prezintă urme de lovire, deteriorare, uzură;
 • au fost desigilate și nu mai au ambalajul original intact, cu toate accesoriile și eticheta integre;
 • sunt puse prin orice mijloc într-o stare necorespunzătoare repunerii în vânzare.
 • produsele care se pot deteriora sau expiră rapid.
 • produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de cumpărător (exemplu: lenjerie intimă)
 • produse care sunt inseparabil amestecate cu alte elemente

 

Cu toate acestea noi  acceptăm returul produselor și  vă acordăm o garanție de returnare pentru perioada de 30 de zile de la primirea bunurilor. Oferim următoarele 2 variante de retur: a) Schimbați cu un produs nou, b)Schimbați cu un voucher

  Astfel, puteți anula contractul în termen de 30  de zile de la primire (perioada începe în ziua următoare primirii bunurilor), atâta timp cât bunurile sunt în ambalajul original și sunt complete și atâta timp cât nu au fost folosite, purtate  sau deteriorate cu îndeplinirea următoarelor condiții cumulative: transmiterea unei cereri de retur la adresa de email:    return @ malio.eu  

 

În calitate de furnizor de produse imprimate doar  la cerere, vă putem oferi următoarele opțiuni de returnare:

 • Schimbați cu un produs nou
 • Schimbați cu un voucher. Poate fi răscumpărat pentru următoarea comandă

 

7.2 Rambursarea este posibilă atâta timp cât nu ați personalizat singur produsul.

7.3. Pentru a-și exercita dreptul de retragere, Clientul/Consumatorul trebuie să informeze Vânzătorul cu privire la decizia acestuia de a se retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, fax sau e-mail. Datele de contact ale Vânzătorului sunt următoarele:

Malio Media SRL, Targu Mures, Livezeni 69, ROMANIA, E-mail: retur @ malio.eu

7.4. În acest scop, Clientul/Consumatorul poate folosi modelul de retragere atașat în Anexa nr. 1, însă folosirea lui nu este obligatorie.

7.5. Pentru a respecta termenul limită de retragere este suficient să fie transmisă de către Client/Consumator comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

7.6. În cazul retragerii Clientului/Consumatorului, având în vedere cele transmise la atricolul 7.1  din acest document respectiv faptul că produsele au fost distinct personalizate la cererea consumatorului, vă oferim următoarele 2 variante de retur: a) Schimbați cu un produs nou, b)Schimbați cu un voucher, care poate fi răscumpărat pentru următoarea, nu se returnează costurile  de livrare și, în orice caz, nu mai târziu de 30 de  zile de la data la care Vânzătorul este informat cu privire la decizia Clientului/Consumatorului de a se retrage din prezentul contract.

7.7. Costurile suplimentare reprezintă orice costuri (transport, livrare, diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii calităților și funcționării produselor, taxe poștale sau de orice altă natură) care urmează a fi suportate de Client/Consumator cu ocazia exercitării dreptului de retragere.

7.8. Costurile aferente serviciului de curierat, nu sunt returnabile. Returnarea  este, procesată în termen de 5 zile lucrătoare.

7.9. Livrarea standard se consideră livrarea oferită de compania de curierat agreată de vânzător.

7.10. Rambursarea poate fi amânată până la data la care Vânzătorul va primi înapoi produsele.

7.11. Condițiile dreptului de retragere se aplică doar clienților/consumatorilor persoane fizice, definite de dispozițiile O.U.G. nr. 34/2014 (art. 2 pct.1).

7.12. Clientul/Consumatorul va suporta costul direct al returnării produselor și este responsabil de integritatea produsului până la intrarea în posesia magazinului.

7.13. Clientul/Consumatorul este direct responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor.

7.14. Comanda inițială va fi anulată la data confirmării comenzii produsului/produselor ce înlocuiesc produsul inițial.

7.15. Nu pot fi returnate produsele care:

 • au făcut obiectul unei comenzi speciale;
 • au fost distinct personalizate la cererea consumatorului; imprimare la cerere in cazul nostru pe https://malio.eu 
 • au fost confecționate după specificațiile Clientului/Consumatorului (de exemplu: nuanțarea produsului în culoarea dorită de Client/Consumator);
 • prezintă urme de lovire, deteriorare, uzură;
 • au fost desigilate și nu mai au ambalajul original intact, cu toate accesoriile și eticheta integre;
 • sunt puse prin orice mijloc într-o stare necorespunzătoare repunerii în vânzare.
 • produsele care se pot deteriora sau expiră rapid.
 • produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de cumpărător (exemplu: lenjerie intimă)
 • produse care sunt inseparabil amestecate cu alte elemente

7.16. Pentru alte informații legate de returul produselor vă rugăm sa ne contactați prin intermediul formularului de contact sau la adresa de e-mail: return @ malio.eu

7.17. Aceste prevederi se completează cu Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic republicată și modificată și cu O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.

 1. Program de lucru, livrări, termene

8.1. Vom procesa și expedia comanda dvs. într-un interval de timp cât mai scurt în funcție de disponibilitatea produselor în stoc. Ne angajăm să trimitem coletele rapid, aspirând ca acestea să fie expediate în ziua următoare plasării comenzii. Totuși, vă atenționăm că, în perioadele cu oferte promoționale, termenul de procesare al comenzilor poate fi extins cu câteva zile lucrătoare., în funcție de disponibilitatea produselor în stoc. În general, comanda dumneavoastră va fi expediată în ziua lucrătoare următoare, dar vă rugăm să aveți în vedere că în perioadele promoționale, timpul de procesare poate fi extins între 1-30 zile.

Expedierea produselor comandate se realizează prin intermediul DPD Courier.

Costul de expediere se calculează  pentru fiecare comandă separat în funcție de adresa de livrare, la care se adaugă un comision de ramburs de 11 RON. Acest tarif se aplică pentru livrări în orice zonă din România.

O comandă poate fi plasată în orice moment, dar perioada de procesare este de Luni până Vineri în intervalul orar 8.00 - 16.00, exceptând sărbătorile legale.

8.2. Produsele disponibile în site-ul/magazinul online pot fi livrate prin curier, în aria specificată.

8.3. Termenul de livrare pentru produse este de 1-14 zile din momentul confirmării livrării.

8.4. Livrările fizice se efectuează door to door, prin curierat rapid - serviciu externalizat deci independent de vânzător.

8.5. Pot exista întârzieri față de termenul de livrare stabilit în momentul confirmării comenzii, iar în acest caz vânzătorul nu își asumă nicio răspundere în numele firmelor de curierat.

8.6. Livrarea Produselor sau Serviciilor digitale/electronice se va face exclusiv în format electronic prin furnizarea unui cod, link de descărcare sau altă metodă pe care o punem la dispoziție și pe care ți-o vom comunica pe e-mail/în Contul tău de Client. Livrarea se va face după efectuarea plății integrale a Produselor.

 

 1. Obligațiile Cumpărătorului:
 • să furnizeze informații reale, corecte și actuale despre entitatea sa atunci când acestea i se cer, în caz contrar existând posibilitatea refuzării comenzilor;
 • să accepte soluționarea eventualelor probleme în termen de 30 (treizeci) de zile de la data sesizării acestora printr-un e-mail adresat vânzătorului;
 • să accepte Termenii și Condițiile vânzătorului odată cu lansarea comenzilor și să achite contravaloarea produselor și/sau serviciilor prin metodele puse la dispoziție, la momentul transmiterii comenzii.
 1. Obligațiile Vânzătorului:
 • să pună la dispoziția utilizatorilor gratuit informații profesionale cu privire la produsele și serviciile sale.

Conținutul publicat în  magazinul virtual are caracter orientativ. Caracteristicile produselor și documentația tehnică aferentă acestora și afișate pe site sunt puse la dispoziție de către producători și furnizori.

Imaginile produselor sunt afișate cu titlu de prezentare, însă în funcție de lotul în care au fost fabricate, aspectul real al produsului poate diferi.

 • să contacteze clienții pentru confirmarea comenzilor, prin e-mail sau telefonic;
 • să livreze produsele în cel mult 30 (treizeci) de zile de la confirmarea livrării, dacă acestea sunt în stoc;
 • să utilizeze datele personale colectate de la clienți/utilizatori în concordanță cu secțiunea „Politica de Confidențialitate” și „Politica cookies”, care se regăsesc de asemenea pe site-ul companiei vânzătorului.

 

 1. Garanții

1.1. În conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, Clientul declară că înțelege și este de acord cu faptul că în cazul produselor electronice/digitale care presupun acces imediat nu va beneficia de garanție legală.

11.2. Vânzătorul garantează că produsele livrate sunt originale, sigilate (în forma în care provin de la parteneri) și însoțite de factură fiscală, chitanță (eliberată de administrator/vânzător sau firma de curierat) și, după caz, certificat de garanție (pentru produsele care necesită garanție).

11.3. Vânzătorul declară pe proprie răspundere conform prevederilor art. 5 din HG nr.1022/2002 privind regimul produselor care pot pune în pericol viața și sănătatea, securitatea muncii și protecția mediului că produsele livrate nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii, nu produc impact negativ asupra mediului și sunt în conformitate cu: Directivele CE 67/549/CEE si 1999/45/CE (în condițiile respectării manipulării, transportului și depozitării conform Fișelor Tehnice și a Fișelor de Securitate emise de furnizor și aflate în original la sediul societății si pe site-ul www.malio.eu  în secțiunea specifică produselor în cauză.

11.4. Calitatea produselor comercializate este garantată pe perioada înscrisă pe ambalaj, în condițiile respectării prescripțiilor de depozitare și transport.

11.5. Pentru orice reclamație sau sesizare vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: client @ malio.eu in maxim 24 de ore de la recepționarea produselor. 

11.6. Produselor se spală  pe dos, la 30 de grade Celsius, cu detergenți slabi, fără  uscare  în uscător cu aer cald. Se calcă pe dos.

 1. Dreptul de proprietate intelectuală

12.1. Toate drepturile de autor asupra produselor de pe site aparțin Malio Media SRL, cunoscută sub denumirea comercială Malio POD .

12.2. Clientului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui conținut în orice alt context decât cel original intenționat de Malio Media SRL, includerea oricărui conținut în afara pachetului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al  Malio Media SRL asupra pachetului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea pachetului, decât cu acordul scris expresal Malio Media SRL, acesta din urmă rezervându-și dreptul de a recupera orice fel de prejudiciu cauzat (direct, indirect, prezent și viitor) prin orice mijloace puse la dispoziție de prevederile legale.

12.3. Clientul înțelege faptul că pot exista situaţii în care Malio Media SRL  nu deţine drepturi de proprietate sau unele drepturi de proprietate intelectuală, industrială sau comercială cu privire la anumite fişiere, poze, materiale etc. publicate pe site, beneficiind doar de un drept de utilizare a acestora, iar indiferent de situație, Clientul nu are permisiunea să comercializeze, să redistribuie sau să reproducă aceste materiale, nici să le decompileze sau să modifice structura, fără acordul prealabil al Malio Media SRL.

12.4  Încărcând imagini pe site-ul de print on demand Malio.eu, clienții și designerii trebuie să se asigure și să confirme următoarele condiții referitoare la drepturi ale unei terțe părți:

 • Drepturile de Autor: Imaginile încărcate nu trebuie să încalce drepturile de autor ale altor persoane sau entități. Clienții și designerii trebuie să dețină drepturile de autor sau să aibă permisiunea necesară pentru a folosi și reproduce imaginile respective.
 • Protecția Mărcilor: Imaginile sau designurile încărcate nu trebuie să conțină mărci înregistrate, logo-uri sau alte elemente de identificare a mărcii care aparțin altor persoane sau companii, cu excepția cazului în care clientul sau designerul are permisiunea de a le utiliza.
 • Drepturile Persoanelor Individuale: Imaginile încărcate nu trebuie să încalce drepturile de intimitate, publicitate sau orice alte drepturi personale. Imaginile care conțin portrete sau reprezentări ale persoanelor trebuie să fie încărcate cu acordul respectivelor persoane.
 • Responsabilitatea pentru Conținut: Clienții și designerii sunt pe deplin responsabili pentru orice conținut pe care îl încarcă pe site-ul Malio.eu și trebuie să asigure că nu încalcă nicio lege sau drepturi ale terților.
 • Respectul Drepturilor și Diversității - Prin încărcarea imaginilor pe site-ul de print on demand Malio.eu, clienții și designerii trebuie să se asigure și să confirme că toate materialele încărcate respectă următoarele condiții etice și legale referitoare la drepturile și demnitatea umană: 
  • Respectul față de Comunități: Imaginile încărcate nu trebuie să încalce drepturile persoanelor defavorizate, minoritare, să promoveze rasismul sau să încurajeze discriminarea pe baza rasei, culorii, originii etnice sau naționale.
  • Interzicerea Conținutului Ofensator: Imaginile nu trebuie să conțină jigniri, amenințări, acte de violență, reprezentări ale consumului de droguri, acte de terorism sau orice alt conținut care poate fi considerat ofensator sau dăunător integrității și demnității umane.

 

 • Verificarea și Acțiunile Malio.eu: Malio.eu își rezervă dreptul de a elimina orice conținut sau de a închide orice cont care încalcă aceste condiții, drepturi de autor, alte drepturi de proprietate intelectuală sau orice legislație aplicabilă, fără preaviz și fără a fi necesară o justificare a acestei acțiuni.

Prin încărcarea imaginilor pe site-ul Malio.eu, clienții și designerii confirmă că înțeleg și sunt de acord cu aceste condiții și că își asumă toate responsabilitățile legale pentru conținutul pe care îl furnizează.

 

 1. Răspunderea vânzătorului, limitări și excluderi

13.1. Vânzătorul nu este răspunzător în situația în care Clientul furnizează informații sau date greșite ori incomplete, Clientul fiind singurul responsabil de acuratețea acestor informații, iar în acest sens Clientul declară că este de acord și înțelege faptul că o mare parte dintre funcțiile site-ului nostru sunt automatizate iar rezultatul final depinde exclusiv de informațiile pe care acesta le furnizează Vânzătorului sau le introduce în sistem.

13.2. Limita răspunderii maxime a Malio Media SRL, precum și a directorilor, administratorilor, angajaților, subcontractanților și afiliaților săi față de Clienți pentru daune de orice natură va fi suma maximă efectiv plătită de Client către Malio Media SRL .

13.3. Vânzătorul nu își asumă răspunderea pentru:

 1. a) pierderile de date sau conținut, profiturile pierdute, întreruperea afacerii sau pentru orice daune indirecte, accidentale, speciale, consecvente, excepționale sau punitive care rezultă din sau sunt legate de materialele sau serviciile furnizate de Malio Media SRL, chiar dacă Clientul a fost informat despre posibilitatea unor astfel de daune și fără a aduce atingere scopului esențial al oricărui remediu limitat;
 2. b) deciziile Clientului ca urmare a mesajelor pe care le promovează un partener sau un afiliat sau deciziile pe care Clientul le ia ca urmare a informațiilor pe care le regăsește în site, indiferent că sunt scrise sau nu de experți recunoscuți în domeniul lor;
 3. c) orice modificări pe care le va face cu privire la furnizarea serviciilor, inclusiv o întrerupere totală sau parțială a furnizării serviciilor (sau a anumitor funcții ale serviciilor);
 4. d) inexistența furnizării sau furnizarea incompletă de către Client a unor informații care să poată fi verificate;
 5. e) imposibilitatea Clientului de a menține în siguranță și confidențiale datele sale de logare (username, parolă sau alte credențiale).
 6. f) afectarea vreunui dispozitiv sau conținut digital care aparține Clientului cauzată de lipsa unei implementări corespunzătoare a măsurilor de siguranță necesare, prin accesarea materialelor și informațiilor pe care Vânzătorul le livrează sub forma unui conținut digital sau de orice alt tip.
 7. g) orice alte costuri suplimentare se vor aplica Clientului, inclusiv costuri de telefonie mobilă (cum ar fi costuri cu internetul mobil) sau costuri cu internetul din locația de unde accesează site-ul sau alte costuri conexe.
 8. Acceptarea condițiilor și răspunderea utilizatorului sau clientului

Utilizatorul sau Clientul declară că înțelege și este de acord că este interzisă utilizarea site-ului https://malio.eu  în următoarele modalități sau pentru următoarele scopuri:

 1. a) cu încălcarea Termenilor și Condițiilor din prezentul document;
 2. b) cu încălcarea, în orice modalitate, a prevederilor legale aplicabile sau prin modalități care pot conduce la încălcarea, în orice modalitate, a prevederilor legale aplicabile;
 3. c) pentru a disemina informații false sau greșite ori pentru a propaga dezinformare, incitare la ură sau alte asemenea;
 4. d) în orice modalitate prin care se acționează în contul și pe seama altei persoane, în special prin utilizarea de nume false, adrese de email false, numere de telefon false etc.
 5. e) pentru defăimarea altor persoane, pentru a aduce injurii, acuze sau afirmații jignitoare cu privire la oricare altă persoană;
 6. f) pentru promovarea sau ascunderea activităților cu caracter ilegal sau imoral;
 7. g) pentru a reproduce, în orice fel, interfața site-ului, în vederea inducerii în eroare a utilizatorilor, clienților sau potențialilor clienți pe care noi îi avem;
 8. h) pentru a obține acces neautorizat la datele pe care vizitatorii sau clienții noștri ni le-au furnizat în mod voluntar;
 9. i) pentru a introduce în sistem programe sau linii de cod malițioase;
 10. j) pentru a solicita informații, produse ori servicii ilegale ori pentru a solicita informații care să acopere o activitate ilegală;
 11. l) pentru a obține acces la diferite secțiuni sau subsecțiuni ale site-ului sau la produsele ori serviciile oferite de către noi utilizând proceduri ilegale;
 12. m) pentru a obține produse ori servicii în scopul revânzării (cu excepția Politicilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal generate prin intermediul TOOL-ului).

 

 1. Sesizări și reclamații

15.1. Utilizatorii și/sau Clienții site-ului https://malio.eu ne pot contacta în general la adresa de e-mail sau prin formularul din secțiunea „Contact” pentru orice nelămuriri, probleme, sesizări sau reclamații în legătură cu Produsele sau Serviciile, inclusiv pentru a identifica și corecta eventuale erori care au loc cu ocazia introducerii datelor.

15.2. Sesizările astfel recepţionate vor fi soluționate de noi în maxim 30 (treizeci) de zile calendaristice de la primirea lor.

 

 1. Datele cu caracter personal/Politica de confidențialitate

Prin utilizarea Platformei, Clientul înțelege şi acceptă să transmită Vânzătorului date cu caracter personal, aceste date urmând să facă obiectul prelucrării în conformitate cu şi pentru scopurile prevăzute în cuprinsul Politicii de Confidențialitate, care completează aceşti Termeni și Condiții.

 

 1. Forța majoră

17.1. Nici Vânzătorul și nici Clientul nu răspund de neexecutarea la termen sau/și de executarea în mod necorespunzător, total sau parțial, a oricărei obligații care îi revine în baza prezentului contract, dacă neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligației respective a fost cauzată de forță majoră, așa cum este definită de lege[1].

17.2. Partea care invocă forța majoră este obligată să notifice celeilalte părți, în termen de 15 (cincisprezece) zile calendaristice, producerea evenimentului și să ia toate măsurile posibile în vederea limitării consecințelor lui.

17.3. Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile calendaristice de la producere, evenimentul respectiv nu încetează, părțile au dreptul să-și notifice încetarea de plin drept a prezentului contract, fără ca vreuna dintre ele să pretindă daune-interese.

 

18. Notificări

18.1. Utilizatorul este de acord ca toate comunicările efectuate în baza prezentului document să aibă loc prin intermediul poștei electronice la adresa comunicată de acesta în site, consimțind că o astfel de comunicare este validă prin simpla dovadă din partea Vânzătorului/Prestatorului privind trimiterea comunicării. Prestatorul are dreptul să folosească și alte metode de transmitere (prin poștă, curier sau prin intermediul executorilor judecătorești) a comunicărilor sale către Utilizator.

18.2. Părțile convin că toate comunicările în legătură cu prezentul Contract se vor efectua la următoarele adrese:

 • Pentru Utilizator – la adresa de e-mail menționată în prin intermediul Platformei;
 • Pentru Vânzător– la următoarea adresă electronică: contact @ malio.eu
 1. Legea aplicabilă și soluționarea litigiilor

19.1. Prezentul document reprezintă un contract legal încheiat la distanță, acceptat prin simpla lui bifare și este supus legii române.

19.2. În cazul în care nu este posibilă rezolvarea litigiilor pe cale amiabilă, părțile se vor adresa instanțelor judecătorești competente conform legii.

 

 

 1. Clauze specifice

20.1. Obligația noastră nu este o obligație de rezultat, ci una de diligență, ceea ce înseamnă că vom face tot ce putem ca să livrăm Produsele sau Serviciile, însă nu putem garanta executarea acestora, iar Clientul declară că este de acord în mod expres cu acest lucru.

20.2. Vânzătorul/Prestatorul nu își asumă răspunderea pentru accesarea link-urilor pe care le găsește în site și nu garantează că platforma nu are bug-uri sau viruși și nu este răspunzător pentru eventualele întreruperi temporare, parțiale sau totale ale platformei, iar acest lucru nu dă dreptul la o compensație pentru Client/Consumator.

20.4. Limba în care se încheie contractul este limba română.

 

 1. Modificări/completări/actualizări ale documentului

Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica oricând și fără notificare prealabilă Termenii și Condițiile site-ului. Accesând site-ul vânzătorului (companiei), utilizatorii/clienții vor găsi cea mai recentă versiune a Termenilor și Condițiilor.

 

 

 

 

ANEXA NR. 1

FORMULAR DE RETRAGERE DIN CONTRACT

 

Către,

            ____________(se va menționa numele/denumirea vânzătorului)_______

____________(se va menționa adresa vânzătorului)________________

E-mail: _____(se va menționa e-mail-ul vânzătorului)_______________

Telefon: ____(se va menționa nr. de telefon al vânzătorului)__________

 

Subsemnatul/a __________________, cu domiciliul în _____________, identificat pri CI seria ____, nr. ____, eliberată la data de ______ de către _______ și CNP ____________, prin prezenta notificare vă aduc la cunoștință intenția mea/noastră de retragere din contractul referitor la vânzarea online a următoarelor produse : _____________(se vor descrie produsele/serviciile)_______________________________________________ .

Produsele/serviciile au fost comandate la data de __________ și primite la data ______________ .

Nr. Factura:________________________________________________

_________se va menționa numele consumatorului (consumatorilor)_______

________se va menționa adresa consumatorului (consumatorilor)________

* Semnatura consumatorului (consumatorilor)  este necesară doar în cazul în care notificarea se transmite pe format imprimat pe hârtie.

Data __________________

 

[1] Art. 1351 alin. (2) Cod civil: ”Forţa majoră este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil şi inevitabil”.

Chat on WhatsApp